werken vanuit rust

                                                      Werken vanuit rust in plaats van stress

                                                                     Maak een eind aan je overvolle mailbox en to-do lijst
                                                                     en het gebrek aan energie aan het eind van je dag

1-op-1 training

Geen groepsprogramma, maar persoonlijke begeleiding, gericht op jouw specifieke situatie.

STAP-subsidie

Deze training komt in aanmerking voor STAP subsidie en is daarmee volledig gratis.

Blijvend effect

Wij gaan voor blijvend resultaat. Niet alleen tijdens het traject, maar juist ook voor daarna.

EEN ONTPLOFTE MAILBOX EN EEN TO DO LIJST ZONDER EINDE…

Klinkt dat herkenbaar?

Aan het begin van een nieuwe werkweek neem je je voor om weg te werken wat er de week daarvoor is blijven liggen. Maar gedurende de week komen er allerlei dingen tussendoor, waardoor je TO DO lijst alleen maar langer wordt in plaats van korter.

Een collega die om hulp vraagt, je leidinggevende met een spoedklusje, een taak die veel meer tijd kost dan je had bedacht. Ondertussen stroomt je mailbox verder vol, verlies je het overzicht en weet je niet meer waar je nou moet beginnen.

Je voelt je gestrest en onrustig.

Je wil van dat vervelende gevoel af

Dan maar een avond doorwerken...

Of in het weekend. Dat gaat dan wel ten koste van je vrije tijd, maar als je je even kwaad maakt en je achterstand wegwerkt, lukt het daarna wel om bij te blijven. Of niet….?

Je hebt steeds meer uurtjes nodig buiten werktijd. En tuurlijk geniet je van de vrije tijd die overblijft. Maar je gedachten dwalen ook vaak af naar wat je nog moet doen, waardoor je aandacht niet is bij degenen met wie je bent: je partner, je vrienden, je kinderen.

En hoe gezellig je weekendactiviteiten ook zijn, stiekem hoop je ook dat het niet té lang duurt, zodat je nog een uurtje kan pakken om wat werk af te maken.

ontspannen werken

Het kan ook anders

Er zijn mensen die het wél lukt om grip te hebben op hun werkzaamheden. 

Ook drukbezette mensen met veel verantwoordelijkheden en een uitgebreid takenpakket. 

 • Zij hebben een mailbox die op orde is
 • Overzicht op hun taken
 • Het lukt ze om zich aan hun agenda te houden, doordat ze weten hoe ze moeten omgaan met spoedklussen en onverwachte werkzaamheden
 • Ze kunnen prioriteiten stellen
 • Ze hebben grip op hun werk en ervaren daardoor een gevoel van rust


Dat betekent dat het mogelijk is. En het goede nieuws is, het is niet een gave die je wel of niet bezit. Het is een skill die je kan leren. Dus jíj kan het ook! 

Maar hoe?

Het eerlijke antwoord?

Er zijn geen ‘hacks’ en ‘quick fixes’. Het kost moeite. En geduld. Maar dat is het zó waard!

En met deze één-op-één training helpen wij je om dat samen te doen. Wij geloven namelijk in de kracht van één-op-één.

Dit is waarom één-op-één ...

Als we iets hebben geleerd van onze zoektocht naar tactieken om bewust om te gaan met tijd, is het dan er geen sprake is van 'one size fits all'. Algemene modellen en werkwijzen van anderen zijn interessant en bieden inspiratie, maar jouw situatie is anders en jij bent een ander persoon. 


In een (online) groepsprogramma krijg je dezelfde informatie als alle deelnemers en is het aan jou om te bepalen hoe je dat toepast op je eigen situatie. Wij maken die vertaalslag samen met jou. We kijken met je mee wie jij bent, hoe je (werk)situatie eruit ziet en nemen dat als vertrekpunt. 

Los van het inhoudelijke zijn wij in deze één-op-één training ook meteen jouw stok achter de deur. Nieuw gedrag is makkelijker aan te leren en vol te houden als er iemand is om je accountable te houden. Waar je afspraken mee maakt over de aanpak die checkt of je die afspraken echt nakomt. Dat doen wij met liefde!


Een voordeel is ook dat de training verspreid is over meerdere sessies. Dat geeft de mogelijkheid om tactieken die we bespreken daadwerkelijk uit te proberen in de praktijk en je ervaring tijdens de volgende sessie te bespreken. Dat geeft de mogelijkheid om samen bij te sturen en te finetunen in wat werkt voor jou.

De STAP-subsidie* is een regeling van de overheid waarbij je tot €1.000 vergoed krijgt om een training of opleiding te volgen. Deze één-op-één training timemanagement valt onder de STAP-regeling, wat betekent dat je je STAP-budget hieraan mag besteden. Omdat de training €799,- kost kan dat volledig vanuit het STAP-budget. Met andere woorden: 

een gratis training dus!

Ik wil deze één-op-één training


* Meer informatie over wat de STAP-subsidie is en welke regels daarvoor gelden vind je bij de FAQ's onderaan deze pagina.
Bart

Bart

Accountmanager

Het scheelt me echt tijd!

Ik wilde graag leren om effectiever gebruik te maken van m'n tijd door klantafspraken en eigen werkzaamheden handiger in te plannen. Door mee te kijken naar mijn specifieke werkzaamheden heb ik tips gekregen die echt toepasbaar zijn voor mij. Wat erg fijn is, is dat ik heb kunnen 'oefenen' met de tips en mijn ervaringen kon bespreken. Daardoor heb ik nu een nieuwe aanpak, waarvan ik er vertrouwen in heb dat ik die ook zelfstandig vol kan houden nu de training is afgelopen. Het scheelt me echt tijd!

Geen overzicht

Ik heb niet goed zicht op wat ik allemaal moet doen. Ik ben bang dat ik iets vergeet of er pas te laat achter kom. Ik weet ook niet goed waar ik moet beginnen. 


Uitlopen

Ik doe altijd langer over een taak dan ik heb ingepland. Daardoor moet ik steeds dingen doorschuiven terwijl m'n weken al vol zitten. Ik kom tijd tekort.


Spoedjes

Ik plan m'n week wel goed in, maar er komen steeds spoed dingen tussendoor waardoor ik niet toe kom aan wat ik eigenlijk wilde doen. Daardoor stapelt het werk zich nu op.


Onderbrekingen

Ik wil wel gefocust werken, maar ik moet ook bereikbaar blijven voor klanten. Ik weet niet hoe ik dit met elkaar moet combineren zodat ik toch alles gedaan krijg.


Moe

Het lukt me wel om op m'n werk alles gedaan te krijgen, maar het kost me veel energie. Als ik thuis kom ben ik moe en heb ik eigenlijk nergens meer zin in.


Mails

Ik krijg zoveel mails binnen op een dag. Ik ben de hele tijd bezig met het beantwoorden daarvan en dan kom ik niet toe aan wat ik eigenlijk wilde doen die dag.


Geen plan

Ik heb geen duidelijk plan voor m'n dagen en weken. Ik weet wat ik moet doen en begin gewoon ergens mee en dan zie ik aan het einde wel waar het schip strandt.


Agenda

Ik wil m'n taken wel inplannen in m'n agenda, maar ik wil ook flexibel blijven, op het moment zelf kijken waar ik zin in heb. Dat kan niet als ik alles al vastleg. 


Urvin Kirindongo

Allround ICT-medewerker

Met een gerust hart de dag afsluiten

Ik wilde graag  hulp en tips hoe ik mijn taken het beste kan aanpakken. Een aspect van mijn dagelijkse taken is beantwoorden van vragen en problemen oplossen. Hoe doe ik dat zonder verlies in efficiëntie en/of productiviteit ten aanzien van m'n anderen taken? En, nog belangrijker, zonder overzicht verlies.

Na deze training ben ik een stuk bewuster met de tijd die ik spendeer aan taken. Het is geen “magische pil” die deze training je toedient, maar het is wel een methodiek/ mindset kweken die ervoor gaat zorgen dat je enerzijds meer afmaakt en anderzijds makkelijker de dag afsluit met een gerust hart.

Doordat het 1-op-1 is kreeg ik de aandacht om te kijken wat past bij mij. Dit stukje persoonlijk aandacht geeft me vertrouwen in mezelf en het gevoel dat ik het ook zelf kan doorzetten.

Mijn doel van de training, hulp en tips hoe ik mijn taken het beste kan aanpakken, is bereikt. Nu begint de omschakeling om deze door te zetten en te vertalen naar betere prestaties.

Samen

DIT MAAKT ONS EXPERTS

Wij zijn Daniëlle en Evelien. Allebei heel bewust bezig met tijd, omdat we onze zakelijke ambities combineren met een gezinsleven en persoonlijke ontwikkeling. Tijd is kostbaar, zeker als je alle bezigheden wil doen met de aandacht die het verdient. Een goede reden dus voor ons om te onderzoeken hoe je je dag of je week zo in kan delen dat ie het beste past bij jou, je werkzaamheden én je andere activiteiten. Inmiddels hebben we daar veel van geleerd, uit cursussen, boeken en vooral uit ervaring. Hoe je overzicht houdt, hoe je handiger gebruik kan maken van de tijd en hoe je taken sneller gedaan krijgt. Maar ook, dat het soms gewoon niet allemaal gaat en dat je moet kiezen wat er écht toe doet. In deze één-op-één training helpen we jou om daarin een manier te vinden die bij jou past! 


Zo werkt het

Inschrijven

Je kan je inschrijven door op deze pagina op aanmelden te klikken. Je ontvangt dan een link waarmee je zelf de intake in kan plannen. 

Intake

Tijdens de intake bespreken we waar jij nu tegenaan loopt en waar je verandering in aan wil brengen. Dit is het moment waarop we uitgebreid ingaan op wie jij bent, hoe jouw situatie is hoe jouw werk(zaamheden) eruit zien. Op basis daarvan bepalen we de aanpak en inhoud voor de drie inhoudelijke sessies en om de hoeveel tijd we die inplannen. De intake duurt ongeveer een uur.

Inhoud

Er zijn 3 inhoudelijke sessies, gericht op jouw vraag. Het kan bijvoorbeeld dat we met je meekijken hoe jij je taken nu aanpakt of hoe jij nu je mail en agenda bijhoudt. Na elke sessie spreken we concrete acties voor je af. Die voer je uit tussen de sessies en zullen we ook bespreken in de volgende sessie. De sessies duren ongeveer 1,5 uur per keer.

De vierde (de laatste) sessie duurt ongeveer een half uur. Daarin kijken we terug op de sessies en bedenken we hoe je de veranderingen ook in de toekomst vol kan houden.

Doe mee voor €799,-

Dit krijg je daarvoor:

 • 6 uur waarin we persoonlijk contact hebben, met de volle aandacht voor jou
 • Aantekeningen van de sessies: we maken notities van wat we bespreken, zodat jij je aandacht bij de sessie houdt en toch terug kan lezen wat we besproken hebben.
 • Maatwerk: wij doen ook huiswerk tussen de sessies door :-) Wij bereiden elke sessie voor, zodat die steeds is afgestemd op jou en zo efficiënt mogelijk verloopt.

En rust, dat krijg je er natuurlijk ook voor!

Rust betekent voor ons het gevoel dat de werkzaamheden die je wil doen op een dag, in een week, in een maand haalbaar zijn binnen het aantal uur dat je eraan wil besteden. En, het gevoel dat je grip hebt op de uitvoer van je werkzaamheden omdat je weet wat je te doen hebt en wanneer je dat af wil hebben. Klinkt al als een mooi doel op zich toch!?

Werkplezier

Vanuit rust lukt het makkelijker om plezier te hebben in je werk (aannemende dat je je werk leuk vindt) 

Focus en inspiratie

Vanuit rust lukt het makkelijker om gefocust te werken, inspiratie te krijgen en creatief te zijn.

Aandacht

Vanuit rust lukt het makkelijker om aandacht te hebben bij alles wat je naast je werk doet en daarvan te genieten!

Nog even dit ...

Je bent tot hier gekomen met lezen, dat zegt wat! Blijkbaar heeft deze training je interesse. Mogelijk twijfel je nog. Is dit wel het juiste moment? Heb je echt begeleiding nodig of kan je het ook wel zonder input?

Wij geloven natuurlijk in onze expertise en in deze één-op-één opzet, anders zouden we deze individuele training niet zo enthousiast aanbieden. Maar uiteindelijk ben jij degene die beslist of dit is wat jij nu nodig hebt. Om je te helpen bij de beslissing hebben we hieronder op een rijtje gezet voor wie de cursus wél is en voor wie juist niet. 

Dit is voor jou als je ... 

 • Een dynamische baan hebt, waarbij je veel ballen in de lucht moet houden
 • Tijd tekort komt, stress ervaart en dat zat bent
 • Uitleg, tips en tactieken wil om dat te veranderen, specifiek gericht op jouw situatie
 • Beseft dat wij je die gaan geven, maar dat het aan jou is om die om te zetten in actie om resultaat te behalen
 • Bereid bent om je hier nu en na de training aan te committeren, om zo een blijvend effect te creëren   
 1. Geen ruimte vrij kan maken om de training met volle aandacht te volgen
 2. Verwacht dat het simpelweg bijwonen van de sessies voldoende is voor een blijvend effect
 3. Niet daadwerkelijk aan de slag gaat met de uitleg, tips en tactieken die wij je bieden


Wat is het STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 kan je een STAP-budget aanvragen voor het volgen van een opleiding of cursus. Je opleiding of cursus wordt dan (deels) vergoed vanuit de overheid, tot een maximaal bedrag van €1.000,-

Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek scholingskosten. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt kan hier gebruik van maken. Per persoon kun je dit budget één keer per jaar inzetten voor één opleiding of cursus. Het budget kan dus niet verspreid worden over meerdere opleidingen of cursussen.

Kan ik elke training of opleiding die ik wil doen met het STAP-budget?

Nee, dat kan niet. Het STAP-budget kan je inzetten voor opleidingen en cursussen die daarvoor zijn goedgekeurd. Deze één-op-één training is een goedgekeurde training.

Wij (Think Outside) voeren deze training uit in samenwerking met Technicom. Technicom is een door het UWV erkende STAP aanbieder.

Hoe kan ik controleren of deze training echt in aanmerking komt voor de STAP-subsidie?

Het UWV heeft een scholingsregister waarin alle opleidingen en cursussen staan die in aanmerking komen voor het STAP-budget. Je kan daar zoeken op opleider. Als je daar ‘Technicom’ invult, krijg je als resultaat de cursus Timemanagement & Trello.

NB: deze cursus wordt uitgevoerd onder de vlag van Technicom (zie ook “Kan ik elke training of opleiding die ik wil doen met het STAP-budget?”). Zoek daarom op Technicom en NIET op Think Outside. Op de website van Technicom zie je dat deze cursus ook daar wordt aangeboden en dat zij vermelden dat de cursus door Think Outside wordt uitgevoerd.

Wat zijn de kosten voor deze training?

Dat ligt eraan of je de training met of zonder STAP-budget volgt.

De reguliere prijs voor deze cursus is €799,- exclusief btw. Als particulier kan je geen btw terugvragen en betaal je voor deze cursus €966,80 inclusief btw.

Omdat de STAP-subsidie gericht is op particulieren, hanteren wij bij deelname met STAP-budget een BTW-vrijgestelde prijs, maar we hanteren daarbij wel een btw-vrij correctie van 10% om de kosten voor deze btw-vrij keuze te dekken. De kosten komen daarmee op €878,90.

Voor jou persoonlijk maakt dat niet uit. De kosten zijn hiermee nog steeds onder de €1000,- dus die worden volledig vergoed. Daarnaast kan je sowieso geen aanspraak maken op het resterende budget.

Zijn er kosten die ik zelf moet betalen als ik de training doe met het STAP-budget?

Nee. De kosten voor deze cursus zijn €878,90 (dat is €799,- van de reguliere prijst + 10% btw-vrij correctie, zie ook de vraag "Wat zijn de kosten voor deze training?").

Dat bedrag is lager dan de maximale vergoeding van €1.000. Daarom kunnen de volledige kosten vanuit het STAP-budget worden voldaan. Let wel op: het resterende bedrag kan je niet voor een andere opleiding of cursus gebruiken.

Je ontvangt zelf geen factuur voor de training als je dit doet via het STAP-budget. De factuur wordt direct door ons naar het UWV gestuurd.

Hoe wordt de betaling van de cursus geregeld?

Het STAP-budget is maximaal €1.000. Omdat de kosten voor deze cursus lager zijn dan €1.000 wordt de volledige cursusprijs vergoed door het UWV (indien de aanvraag wordt toegekend). Het cursusgeld wordt door UWV direct overgemaakt naar de opleider. Jij hoeft hier dus zelf niks voor te doen.

Wat als ik me heb ingeschreven, maar de STAP-subsidie wordt niet toegekend?

Dan is de keuze aan jou. De training is toegankelijk voor iedereen, ook zonder STAP-budget. Dat betekent dan echter wel dat de kosten voor eigen rekening komen. De reguliere prijs is €799,- excl btw. Kennelijk heb je behoefte aan hulp om meer grip te krijgen op je werkzaamheden. Wij kunnen je die hulp bieden.

Je kan er ook voor kiezen om een tijdvak te wachten. Elke twee maanden is er opnieuw een subsidiepot beschikbaar. Bij aanvragen via de STAP-subsidie start je pas met de training nadat je aanvraag (voorlopig) is goedgekeurd. Dat betekent dus dat je langer moet wachten totdat je kan beginnen.

Hoe werkt deelname met het STAP-budget?

1. Je schrijft je in voor de training via de knop op deze pagina. Bij afrekenen vul je de kortingscode STAP22 in.

2. Een paar dagen later ontvang je van Technicom een aanmeldbewijs. Dat heb je nodig als je subsidie gaat aanvragen.

3. Je doet een aanvraag voor STAP-budget bij het UWV (zie: wanneer en hoe kan ik STAP-budget aanvragen?). Als dat akkoord is ontvangen wij daar bericht van.

4. Wij sturen je een mail met een link om je aan te melden voor de sessies. Jij kan dat zelf inplannen wanneer het jou uitkomt.

5. Zodra je de training volledig hebt afgerond informeren we het UWV daarover en wordt de subsidie omgezet van voorlopig toegekend naar definitief toegekend.

Ik heb me al ingeschreven voor de training, maar ik wil alsnog gebruik maken van STAP-budget. Kan dat?

Wat ons betreft wel, mits je nog niet begonnen bent met de training. Je kan dat wel pas starten nadat je subsidie aanvraag (voorlopig) is toegekend. Het werkt als volgt:

1. Stuur ons per mail een bericht dat je al hebt ingeschreven maar alsnog een STAP-aanvraag wil doen.

2. Vraag bij het eerstvolgende tijdvak (zie: wanneer en hoe kan ik STAP-budget aanvragen?) subsidie aan.

3. Als de subsidie wordt toegekend krijgen wij daarvan bericht en sturen wij je een link om aan te melden voor de sessies.

4. Als de subsidie NIET wordt toegekend informeer jij ons daarover en kijken we samen naar de oplossing die dan het beste past voor jou.

Ik ben al begonnen met de training, kan ik dan alsnog gebruik maken van het STAP-budget?

Dat is helaas niet mogelijk. Het STAP-budget moet aangevraagd worden voordat een training is gestart. Als je al begonnen bent is het dus helaas niet meer mogelijk om alsnog je STAP-budget in te zetten.

Wanneer en hoe kan ik STAP-budget aamvragen?

Het UWV werkt met tijdvakken. In 2022 zijn er 5 tijdvakken waarin je STAP-budget kan aanvragen. Het totale STAP-budget voor 2022 is verdeeld over die 5 tijdvakken. Als het budget voor een tijdvak op is, kan je pas in het volgende tijdvak weer een aanvraag doen.

Voor 2022 starten de tijdvakken op: 1 maart, 2 mei, 1 juli, 1 september en 1 november

LET OP: tot nu toe is de subsidiepot steeds erg snel leeg. Om kans te maken is ons advies om direct op de eerste datum van een nieuw tijdvak om 10.00 uur klaar te zitten voor je aanvraag. Anders heb je kans dat je misgrijpt.

Mijn werkgever betaalt de training, kom ik dan in aanmerking voor het STAP-budget?

Het STAP-budget is bedoeld voor particulieren. Het is niet de bedoeling dat bedrijven gebruikmaken van de regeling. Als deze training betaald wordt door je werkgever, betekent het dus dat je zelf, als particulier, voor een andere cursus of opleiding budget aan kan vragen!

Wanneer kan ik starten met deze één-op-één training?

Dat ligt eraan of je deelneemt met STAP-budget of niet.

Als je deelneemt zonder STAP-budget ontvang je na inschrijven een link waarmee je zelf data kan inplannen voor de sessies. Je kan dan dus eigenlijk per direct beginnen.

Als je deelneemt met een STAP-budget, dan moet eerst je aanvraag goedgekeurd zijn.
- de tijdvakken voor aanvraag zijn in 2022 op 1 maart, 2 mei, 1 juli, 1 september en 1 oktober.
- Meestal ontvang je een paar dagen na je aanvraag al bericht of je aanvraag is toegekend.
- Als de aanvraag is toegekend ontvangen wij ook bericht. Je krijgt dan van ons een link waarmee je zelf je sessies in kan plannen.

Is er onbeperkt plek voor deze training?

Nee, er is een beperkt aantal plekken. Omdat we één-op-één werken zijn we gebonden aan onze eigen uren die we kunnen besteden.

Elke twee maanden hebben we 5 plekken beschikbaar. Als de plekken voor die periode vol zijn maken we dat kenbaar op de website en geven we aan per wanneer je weer in kan schrijven.

Wat is de doorlooptijd van de training?

De training is één-op-één en je kan zelf je sessie inplannen via een link die je van ons krijgt. Je hebt dus zelf invloed op de doorlooptijd.

Tijdens de intake (de eerste sessie) bespreken we welke frequentie wij adviseren, gezien jouw specifieke vraag. Het kan namelijk handig zijn om tussen 2 sessies tijd te hebben om zelf nieuwe werkwijzen uit te proberen en tijdens een volgende sessie te bespreken hoe dat ging.

Daarbij hanteren we een maximale doorlooptijd van 3 maanden.

Hoe lang duren de sessies?

Er zijn in totaal 5 sessies.

1 = de intake en die duurt ongeveer een uur
2 t/m 4 = inhoudelijke sessies, die duren ongeveer 1,5 uur per keer
5 = de reflectie, dat duurt ongeveer een half uur

In totaal is er dus 6 contactuur.

Waar zijn de sessies?

De sessies zijn online.

Als je het fijn vindt om de sessies fysiek te doen, ben je welkom in (omgeving) Woerden of Zwijndrecht.

Door wie wordt de één-op-één begeleiding verzorgt

Door Daniëlle of door Evelien. We zorgen ervoor dat je gedurende jouw hele training dezelfde begeleider hebt.

Wat wordt er naast aanwezigheid bij de sessies van mij verwacht?

Dat je aan de slag gaat met wat we bespreken tijdens de sessies.

In hoofdlijnen werken we aan twee dingen: verbeteren van je overzicht en/of verbeteren van je werkwijzen. In beide gevallen is er verandering nodig ten opzichte van je huidige situatie. En die verandering bereik je door zelf in actie te komen.

Tijdens een sessie kijken we met jou mee naar je huidige situatie en geven we tips en handvatten om dat op een andere manier aan te pakken. Het is de bedoeling dat je daar na een sessie mee aan de slag gaat om te ervaren hoe dat werkt voor jou. Tijdens een volgende sessie bouwen we daar dan weer op verder.

Moet ik digitaal vaardig zijn om deze training te kunnen volgen?

Dat ligt eraan wat je daaronder verstaat. De sessie zijn online, dus je moet in staat zijn om een online ‘overleg’ bij te kunnen wonen via Microsoft Teams.

Wij geloven zelf in de inzet van digitale tools om het werken met je mail, agenda en takenlijst makkelijker te maken. Maar als jou dat meer stress oplevert dan dat het je rust brengt, is dat wellicht niet de manier voor jou en zullen we met je meekijken wat er past bij jou.

De volgende mogelijkheid voor aanvraag STAP-budget is 2 januari. 

Let op dat je je eerst inschrijft! Je hebt namelijk je aanmeldbewijs nodig om budget aan te kunnen vragen.

02-01-2022
Starts at 10:00
00
days
00
hours
00
minutes
00
seconds